15/10/2012 02:45 | Door Marijke Vissers

Cristiano Ronaldo

Wil je alles weten over Cristiano Ronaldo? Op Msn vind je het laatste nieuws, foto’s video’s en veel meer over Cristiano Ronaldo.


Persoonlijke gegevens

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

  • Naam: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
  • Leeftijd/geboorte: 5 februari 1985
  • Sterrenbeeld: waterman
  • Geboorteplaats: Funchal, Portugal
  • Woonplaats: Geres, Portugal
  • Lengte: 1,86m
  • Beroep: Internationale sportief (voetballer)

 

 

 

 

Mini biografie

De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro is geboren op 5 februari 1985 in Funchal in Portugal. Ronaldo is de zoon van Maria Dolores dos Santos Aveiro en José Dinis Aveiro. Hij heeft 2 oudere zussen en 1 oudere broer. Op 17 juni 2010 is Ronaldo zelf vader geworden van een jongetje. De identiteit van de moeder is nooit bekendgemaakt. Ronaldo speelt als momenteel als aanvaller voor de Spaanse ploeg Real Madrid en is aanvoerder van de Portugese nationale ploeg.

Op achtjarige leeftijd begint Ronaldo met voetballen bij FC Andorinha. Achtereenvolgens belandt hij bij Clube Desportivo Nacional en Sporting Clube de Portugal (ook bekend als Sporting Lissabon). Tijdens zijn opleiding heeft hij vaak moeilijkheden wegens zijn opvliegend karakter. Maar tegelijkertijd wordt ook duidelijk dat hij een extreem groot sportief talent is.  Tijdens de inhuldiging van het nieuwe stadion van Sporting Club de Portugal laat hij zich opmerken bij Manchester United.

Zijn internationale carrière begint wanneer hij in 2003 een contract tekent bij Manchester United voor een bedrag van 18 miljoen euro. In 2008 verlengt hij zijn contract bij Manchester United en later dat jaar wint hij de Gouden Bal voor de beste voetballer ter wereld.

Voor een record transferbedrag van 96 miljoen euro verhuist Ronaldo in 2009 naar Real Madrid, waar hij tot op vandaag nog steeds de pannen van het dak speelt.

Samen met de Portugese nationale ploeg nam Ronaldo deel aan 3 EK’s en 2 WK’s.

 

Officiële Cristiano Ronaldo websites

 

Cristiano Ronaldo nieuws

Bekijk alle Cristiano Ronaldo nieuws

 

Cristiano Ronaldo video's

Bekijk alle Cristiano Ronaldo video's

  

Cristiano Ronaldo foto's

Bekijk alle Cristiano Ronaldo foto's

 

Cristiano Ronaldo weetjes

  • Ronaldo, de tweede voornaam van Cristiano, verwijst naar Ronal Reagan, voormalig president van de Verenigde Staten.

Skype
0Opmerking